Over ons

Jan-Willem Grievink heeft intussen meer dan 50 jaar ervaring in de foodsector. Hij is begonnen als inkoper bij een klein groot-winkelbedrijf in de Achterhoek. Later werd hij journalist voor foodvakbladen, staffunctionaris marketing aan leverancierszijde, hoofdredacteur van (internationale) foodvakbladen, directeur-hoofdredacteur bij een vakblad voor marketing, parttime interim directeur bij de Evangelische Omroep en daarna commercieel directeur bij een middelgrote supermarktorganisatie.

Sinds 1994 heeft hij ConCeption BV opgericht met zijn echtgenote Joke. Vanuit ConCeption BV werkte Jan-Willem voor vele grote foodbedrijven (retailers en leveranciers in binnen- en buitenland) en ook als interim directeur voor de EO. In 2001 en 2002 heeft hij in opdracht van Capgemini een wereldwijd onderzoek geleid naar de toekomst van de foodsector (State of the Art in Food). De resultaten van dat onderzoek hebben geleid tot de start van het FSIN.

Jan-Willem en Joke Grievink

In 2003 werd door Jan-Willem (met hulp van Cap-collega Enrique Figee) daarom het FoodService Instituut Nederland opgericht. Het FSIN is een Kennisinstituut voor de brede foodsector dat de strijd om het maagaandeel in kaart brengt. Zie www.fsin.nl 

Jan-Willem werkt veel met (en via) The Food Research Company, de organisatie die alle content voor het FSIN verzorgt en rapporten maakt en opleidingen en cursussen verzorgt. TFRC organiseert ook alle evenementen voor het FSIN.

Jan-Willem heeft vanuit ConCeption BV ook 11 jaar (parttime) gewerkt voor de Evangelische Omroep. Eerst als interim-directeur algemene zaken en daarna als hoofdredacteur voor de magazines van de EO. Daar is ook zijn interesse en ervaring ontstaan voor christelijk leiderschap. Hij schreef het Hands- en Hartsboek Christelijk Leiderschap waarin hij zijn ervaring (en opleiding) in seculier en christelijk leiderschap heeft gebundeld tot een compleet en praktisch bruikbaar handboek voor christenen in leiderschapspositie.

Wil je meer weten over Jan-Willem? Kijk dan even op zijn LinkedIn pagina

Joke Grievink heeft Jan-Willem altijd ondersteund met zijn activiteiten bij zowel ConCeption BV als het FSIN. Ze verzorgde de administratie, maar groeide door naar office manager en als praktijk-ondersteuner van ConCeption. Ook als het gaat om counseling verzorgt Joke diverse 1-op-1 gesprekken en adviezen. Als Foodshopper en liefhebber van koken heeft Joke diverse concepten in zowel Foodretail en Foodservice geanalyseerd, in binnen- en buitenland.

Nieuw boek over het huwelijk

In september 2022 is een nieuw boek verschenen, geschreven door Joke en Jan-Willem Grievink. Een boek over het (christelijk) huwelijk met de titel “WERKPLAATS HUWELIJK… omdat het meer is dan, gevoel, liefde, trouw, communicatie en seks”. Het boek is te bestellen bij www.triple.nl en verkrijgbaar bij de christelijke boekhandel. Het is ook als E-book verkrijgbaar bij de bekende platforms.