Supermarkt pakt Corona-omzet en staat die niet weer af

De totaalmarkt van de buitenshuisconsumptie gaat in 2020 zo’n € 4 miljard verliezen. Supermarkten pakken daar enkele miljarden van op (circa 3,5 miljard). De drie kanalen voor de buitenshuisconsumptie (Horeca, Catering en Gemak) verliezen dus fors terrein, puur vanwege de lockdown en de 1,5 meter effecten. De boeiende vraag is of die supermarkten die omzet na de crisis weer gaan inleveren en of de buitenshuis kanalen hun verloren omzet weer terug pakken.


Het antwoord op beide vragen is ‘nee’. Uiteraard zullen de drie buitenshuis kanalen (Horeca, Catering en Gemak) weer omzet terugwinnen. Maar het duurt vele jaren voordat ze op hun ‘oude’ niveau komen. En voor Catering is de verwachting dat ze nooit weer terug komen op hun omzet van 2019.
Supermarkten gaan hun omzet ook niet weer afstaan. Ze zullen zelf nog actiever worden in de buitenshuisconsumptie met gemakswinkels, instore-restaurants, warme maaltijden, lunches, grab&go concepten enzovoort.
Wil je er meer over lezen, kijk dan naar de blog van Jan-Willem op www.fsin.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.