ConCeption

Nieuws over de foodsector - over leiderschap - en over veranderprocessen

Terug

Masterclass New Food Concepts in New York

Geplaatst op: donderdag 5 december 2013 20:02

DMasterClass New Food Concepts bestaat sinds mei 2014. Deze opleiding is gebaseerd op de vele nieuwe ontwikkelingen in de foodsector. "Die nieuwe 'blurring' trends zijn al langer in New York zichtbaar. Wil je Nederlanders goed voorbereiden op een komende werkelijkheid in ons land, dan moet je ze niet alleen goed onderwijs geven (door experts uit de nieuwe trend), maar ook met cases en praktijkanalyses onderdompelen in de werkelijkheid op plaatsen waar die werkelijkheid al zichtbaar is", aldus Jan-Willem Grievink, een van de kerndocenten van deze opleiding. "Daarom houden we de MasterClass New Food Concepts in New York City. In één week tijd krijgt u kennis en inzicht rondom de kansen van New Food concepts."

Klassieke supermarkten en klassieke restaurants komen aan het einde van hun levenscyclus. De nieuwe Jumbo Foodmarkt, de vele foodhallen en de nieuwe versies van La Place retail zijn voorbodes van grote veranderingen in de foodsector.

Blurring Food wordt de trend van de komende 10 jaar. Horeca, retail, speciaalzaak en catering gaan voor een deel in elkaar op. Blurring! Consumenten denken niet in kanalen en met name de jongere generatie zoekt oplossingen en geen supermarkteigenaardigheden of horeawetmatigheden.

Maar de hele Nederlandse foodsector zit nog in de klassieke kanaalmodus. Alle businessconcepten worden gemaakt vanuit het klassieke denken. Dat moet anders. Niet voor niets zijn Jumbo en La Place geboren na langdurige bestudering van de Amerikaanse werkelijkheid. Stage lopen, les krijgen en succesvolle trendsetters analyseren liggen aan de grondslag van de nieuwe formules die in ons land nu al veel aandacht trekken.

"Voor een grondige verandering van de mindset is een onderdompeling in praktijk en theorie uit de USA onontbeerlijk", zo vertelt Grievink. Met hulp van Amerikaanse specialisten, hoogleraren en succesvolle praktijkcases hebben we een prachtige opleiding gebouwd die Nederlandse foodmanagers in staat stelt om in 1 week tijd een complete mindshift te ondergaan waarmee ze in eigen land latente kansen kunnen gaan uitwerken."

Meer informatie? Stuur een mail aan info@conception.nl Of kijk even op www.newfoodconcepts.nl