ConCeption

Wie schrijft die blijft... of toch niet?

Terug

Zeker weten?

Gepubliceerd op: 13 augustus 2012
Categorie: Leadership

Geloof jij dat jouw supermarkt de ‘goedkoopste van Nederland’ is? Nogal wat supermarkten claimen die waarheid! Op TV en in kranten mag ik nogal eens als supermarktdeskundige commentaar geven op prijzenoorlogen en ander supermarktgedoe. Je raadt het al: niet alles wat supermarkten als waarheid rondbazuinen, is ook werkelijkheid.

Waarheid en werkelijkheid. Waar raken ze ons in ons eigen leven? Bij de gewone dingen van het leven is er altijd wel iemand die ergens veel verstand van heeft en die jij en ik op dat terrein hebben leren vertrouwen omdat hij ‘meer’ weet en alles overziet.
Bijna ieder mens weet diep in zijn hart dat er een bovennatuurlijke werkelijkheid moet zijn. Maar welke wegwijzer kun je dan vertrouwen? Ik durf wat betreft het bovennatuurlijke of het leven na dit leven, niet op mensen te vertrouwen. Ik heb iemand nodig die waarheid en werkelijkheid samen brengt. Daarom ben ik een ‘fan’ van Jezus. Hij kwam uit die bovennatuurlijke werkelijkheid in een menselijke gestalte om mij, ook vandaag nog, te laten zien dat er ‘meer’ is. Zijn boodschap was super-exclusief. Hij zei: “Ik ben de weg, de waarheid en het leven.” Waarheid en werkelijkheid in één persoon. Zijn boodschap was ook simpel: vertrouw Mij en volg Mij na. Voor mij is ‘geloven’ niets anders dan Jezus vertrouwen. Dat is een avontuur. Het vraagt lef om in het diepe te springen. Het is de enige manier om te ontdekken of de waarheid van Jezus ook werkelijkheid is. Soms is het geloof de vrucht van ‘eerst vertrouwen’ en dan ‘zien’. Zeker weten!

 

Jan-Willem Grievink

 

P.S. Deze column is verschenen in het Magazine 'Meer' dat eenmalig is uitgegeven in september 2012. Het Magazine is bedoeld om uit te delen aan mensen die (nog) niets met het geloof in Jezus Christus hebben. Met het doel om hen nieuwsgierig te maken. Wil je dat magazine ontvangen, dan kun je contact leggen via www.isermeer.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties op deze blog

Reageer op deze blog


Verplicht maar verborgen